În primele zile din vacanța intersemestrială, 6-7 februarie 2017, tinerii de la parohia noastră au făcut o mică excursie pe marele munte Ceahlău. Echipați cu haine de munte am pornit la drum în dimineața de 6 ianuarie, după celebrarea sfintei Liturghii.

După un lung drum cu mașina am reușit în sfârșit să zărim muntele și uimiți de priveliștea frumoasă aproape că am uitat ce urma în mica noastră călătorie. Astfel am început „invazia Ceahlăului”. Cu pași mici ne-am apropiat de vârful muntelui. Urcarea a fost grea, dar priveliștea era din ce în ce mai frumoasă și ne făcea să uităm de dificultatea traseului. Mulți dintre noi au avut parte de căzături în zăpadă în încercarea de a atinge ținta: Cabana Dochia, aflată la peste 1700 de metri. Drumeția a durat aproximativ 5-6 ore, iar răsplata a fost mare: o cabană călduroasă cu un personal prietenos. După împărțirea pe camere am coborât la sală de mese unde, după o masă copioasă, am avut parte de jocuri pe echipe prin care am reușit să ne cunoaștem mai bine între noi. Atmosfera frumoasă ne-a făcut să uităm de griji și de timpul care trecea. Era târziu în noapte când am mers cu toții la somn așteptând cu nerăbdare ziua următoare.

În dimineața zilei de 7 ianuarie, la ora 10 toți tinerii eram adunați în sala mare a cabanei curioși să vedem ce aventură ne așteaptă la coborâre. Din cauza ninsorii de peste noapte mulți dintre noi, fără experiență, am hotărât să coborâm muntele în cel mai simplu mod: ne-am așezat jos și am alunecat la vale. După un drum de trei ore jumătate plin de pățanii, am reușit cu toții să ajungem la baza muntelui unde ne-am îmbarcat.

Pe drum, am făcut o pauză la Lacul Roșu unde ne-am îndulcit cu colaci Kurtos calzi. De asemenea am făcut o pauză la Roman unde am celebrat sfânta Liturghie. Apoi ne-am îndreptat spre un restaurant din zonă unde ne-am delectat cu o pizza gigant. Triști că mica drumeție s-a terminat am pornit spre casă planificând următoarea drumeție care va fi cu siguranță la fel de frumoasă.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.

Marina Alexandra Dogariu