În Săptămâna Sfântă, începând cu Joia Mare, 13 aprilie, credincioșii și preoții din parohia noastră s-au pregătit sufletește pentru sărbătoarea Învierii Domnului. În timpul sfintei Liturghii din ziua de joi s-a redat scena spălării picioarelor, așa cum a procedat și Isus Cristos la Cina cea de taină cu apostolii. După sfânta Liturghie au urmat ore în șir de adorație, unde copiii, tinerii, persoanele consacrate și întreaga comunitate s-au rugat stăruitor ca Isus să rămână alături de noi și să ne ghideze pașii spre o lume mai bună.

Celebrarea din Vinerea Mare, 14 aprilie, ne-a reamintit cât de mult a suferit Isus pentru mântuirea noastră. Cum l-am părăsit și l-am trădat pentru treizeci de arginți, însă am venit în casa Lui pentru a ne cere iertare, iar în fața crucii am îngenuncheat și ne-am rugat.

Ziua de sâmbătă, 15 aprilie, a fost o zi liniștită în care am așteptat lumina Învierii să ne inunde sufletul. Am participat la sfânta Liturghie din Noaptea Învierii și am adus în casele noastre lumina lui Cristos după procesiunea din jurul Pieței „Sfântul Anton de Padova” și după binecuvântarea finală.

Duminica Învierii, 16 aprilie, a fost motiv de bucurie și sărbătoare pentru întreaga comunitate pentru că Isus Cristos, înviat din morți, este și va fi mereu lângă noi. Să-l primim cu brațele deschise și cu sufletele curate, căci pentru noi s-a întors din morți. La toate cele trei liturghiile s-a adus la ofertoriu un miel de care s-au bucurat și copiii, și tinerii și adulții.

Mulțumim din inimă preoților prezenți la altar: pr. prof. Lucian Farcaș, pr. Alessandro Lembo, FDP, pr. Iulian Butnaru, FDP și preoții parohiei noastre. Ei ne-au ajutat să aprofundăm Cuvântul lui Dumnezeu și să primim iertarea păcatelor prin sacramentul Spovezii.

Vă dorim din inimă sărbători binecuvântate alături de cei dragi!

Fotografiile le puteți vizualiza aici.