Într-o zi frumoasă de sâmbătă, 6 mai 2017, într-un sat frumos numit Frumoasa, tinerii frumoși din parohia noastră, împreună cu părintele vicar, Gabriel Hălănduț, au participat la Ziua Tineretului. Programul a început cu un program de înviorare, apoi rugăciunea, cateheza susținută de părintele Felix Roca, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Tineretului din Dieceza de Iași, a urmat apoi sfânta Liturghie, prânzul oferit de gazde și s-a încheiat cu Festivalul Tinerilor.

La sfânta Liturghie au celebrat mulți preoți veniți cu grupurile de tineri din parohiile lor, iar la predică PS Aurel Percă a vorbit despre mesajul pe care Papa îl transmite tinerilor din lumea întreagă, având legătură și cu tema din acest an a Zilei Tineretului: „Mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic” (Lc 1, 49). El i-a îndemnat pe tineri să fie recunoscători pentru lucrurile făcute de Domnul, acceptând mereu planul Său și astfel inima lor să tresalte mereu de bucurie.

La finalul sfintei Liturghii, PS Petru Gherghel a anunțat unde se va sărbători la anul Ziua Tineretului. Toate parohiile ar fi fost dispuse să accepte, însă anul viitor sărbătoarea se va ține la Săbăoani. Pe scena festivalului au urcat și tinerii de la noi care au jucat o piesă de teatru: Marina Dogariu, Florina Iov și Corneliu Sava. Îi felicităm și le urăm succes pe mai departe.

Ziua a fost plină de surprize. Tinerii au dansat, au cântat, au participat la un concurs propus de Acțiunea Catolică și au câștigat un joc pe care îl pot folosi la activitățile parohiale.

Fotografiile le puteți vizualiza aici.