040812praleaÎn perioada 12-20 august Centrul Diecezan Caritas Iaşi a organizat un campus pentru copii proveniţi din familii cu o situaţie financiară nu tocmai bună. Locaţiile de provenienţa a acestora au fost: Parohia Iaşi „Sf. Tereza”, Parohia Iaşi „Sf. Anton”, Parohia Cotnari, Parohia Săveni (Iaşi), Parohia Ştefan cel Mare (BC), Centrul de Plasament (coordonat de Caritas Iaşi), Biroul de Asistenţă Socială (BASC), Centrul de Resurse pentru Copii „Don Bosco”, şi o grupă de copii greco-catolici din Cluj.

Aceasta tabără s-a desfăşurat în localitatea Pralea (jud. Bacău) şi a avut scop recreativ şi educativ religios. Tema întâlnirii a fost cunoaşterea drepturilor şi responsabilităţilor copiilor. 35 de animatori au îndrumat şi au avut grija de cei 146 de copii prezenţi.

Programul zilnic al campusului a cuprins: înviorarea, rugăciunea de dimineaţă, micul dejun, sfânta Liturghie, drumeţii, cateheze, program liber, program artistic şi discotecă.

Din Parohia „Sf. Anton” a participat un grup format din 21 de copii şi patru animatori care s-au întors cu multe cunoştinţe noi cu privire la învăţătura bisericească dar şi cu premii şi diplome pentru activităţile desfăşurate.

Iată premiile obţinute de copiii din parohia noastră:
– Mister Pralea 2004 la grupele mici – Dumitru Robert
– Cel mai frumos imn la grupele mici – grupa „Leii neîmblânziţi”
– locul 2 Miss Pralea grupa A – Sârbu Andra
– Locul III la concursul de desene – grupa „Exploratorii”

Întâlnirea s-a putut desfăşura datorită sprijinului asociaţiei „Secours Catholique Charitas France” şi a câtorva binefăcători din ţară şi străinătate.

Adriana Doboş