0608cacicaÎn dimineaţa zilei de 14 august un grup de 35 de credincioşi din parohia noastră au pornit, cu un autocar, în pelerinaj spre sanctuarul diecezan din Cacica. Tineri şi adulţi, credincioşii din comunitatea noastră, însoţiţi de părintele vicar Petru Tamaş şi de pr. Marius Taloş din comunitatea părinţilor iezuiţi, au făcut un pelerinaj pe care, probabil, îl vor uita mai greu.

Primul moment deosebit l-a constituit participarea la procesiunea tinerilor spre Cacica. Deşi vârsta multora ajungea şi la 65 de ani, cei mai mulţi au demonstrat că se simt încă tineri şi s-au adăugat şi ei grupului mare de tineri veniţi din întreaga dieceză. De menţionat că tinerii din parohia noastră s-au implicat activ în conducerea cântărilor înspre sanctuar, chitara adusă de ei fiind unica ce a însoţit cântările spre Cacica.

Un al doilea moment l-a constituit Rozariul în jurul Bisericii, la miezul nopţii. Deşi noaptea şi oboseala începeau a-şi cere drepturile, cu un mic efort aproape toţi credincioşii din parohia noastră care au mers cu autocarul la Cacica au fost prezenţi la acest moment. Între altele, ei s-au rugat pentru familiile lor, dar şi pentru comunitate şi părintele paroh, rămas acasă să îngrijească spiritual de ceilalţi credincioşi.

Călătoria înspre Cacica şi dinspre Cacica a fost marcată de momente de rugăciune, de cântece, religioase, dar şi de voie bună, mai ales la întoarcere şi de câte un popas scurt la Condrii Paşcanilor; aceasta întrucât la Cacica fiecare a înţeles că nu există creştin trist. Cei mai mulţi dintre participanţi au considerat pelerinajul o reuşită şi au promis că atunci când va mai fi posibil nu vor ezita să meargă din nou la Cacica şi-i vor sfătui şi pe alţii să facă acelaşi lucru.