09scoala07sCa orice alt moment deosebit din viaţă, pentru a merge bine, şcoala trebuia să înceapă pe măsură, şi cum altfel decât cerând ajutorul lui Isus. Duminică, 17 septembrie, la ora 09.00, copiii din parohia noastră au participat la Liturghia de deschidere a anului şcolar, celebrată de părintele paroh, pregătită de ei înşişi încă de sâmbătă, când la ora 13.00 s-au întâlnit la subsolul Bisericii, unde au pregătit cântările specifice, lecturile, rugăciunea credincioşilor şi ritualul darurilor.

Animatorii au rămas până seara spre ora 21.00 şi au ornat cu mult zel, gust şi pasiune sala pentru petrecerea de duminică după-amiază, la care alături de cei aproximativ 40 de copii, au participat şi o parte dintre părinţii lor. 09scoala14sProgramul a conţinut un spectacol cu obiceiuri turceşti, bansuri, dansuri populare, jocuri şi tombole, totul începând şi încheindu-se cu un moment de rugăciune. Nu au lipsit, bineînţeles, îngheţata şi sucul, oferite de părintele paroh, care sâmbătă a aniversat ziua de naştere!

Acum, după ce totul s-a încheiat, copiii au rămas cu „zarul iubirii”, primit la sfârşitul „petrecerii”, zar care îi va ajuta, dându-le dimineaţa un sfat pentru fiecare zi.

Alexandra Eva

[nggallery id=49]