10mischel04sLa data de 21 octombrie, ca pregătire pentru Ziua Mondială a Misiunilor, în parohia noastră a avut loc un program special al cărei invitat a fost părintele Pavel Chelaru. Programul a constat dintr-o întâlnire dialog cu acest părinte misionar şi o priveghere misionară. Au participat atât tineri cât şi persoane adulte.

Primul moment al zilei l-a constituit momentul de împărtăşire desfăşurat la subsolul bisericii, la ora 15.00. Părintele Chelaru ne-a mărturisit mai multe aspecte din experienţa sa misionară în Kenya, arătându-ne diverse filmuleţe şi fotografii. Între altele, am aflat că acolo Sfânta Liturghie durează 3-4 ore, conţinând foarte multe cântări lungi, iar înmormântarea durează aproape o zi. Tot la această întâlnire am aflat că în anul 2001 la subsolul bisericii noastre a luat naştere Asociaţia „Inimă de mamă”, din care fac parte persoane de orice vârstă, poziţie socială şi profesie, şi care îşi propune să îi sprijine spiritual şi material pe toţi misionarii noştri. Părintele a răspuns la întrebări şi ne-a explicat cât de important şi frumos este să fii misionar.

10mischel16sDupă această întâlnire deosebită, la ora 17.00, a avut loc o oră de rugăciune dedicată tuturor misionarilor, celebrată de părintele vicar, şi pregătită de tineri. La început s-au făcut diverse rugăciuni, apoi s-au adus la altar diferite simboluri misionare (un glob, o biblie, o cruce, o lampă, un ulcior cu apă), iar la sfârşit s-a recitat Rozariul misionar.

Aş putea spune că în această zi am avut cu toţii posibilitatea să înţelegem că orice lucru, oricât de mic ar fi, sau orice sfat sau orice rugăciune, pot fi folositoare celor aflaţi în misiune, iar cel care doreşte să plece misionar ar trebui să poarte „o cravată care să conţină trei culori: iubirea, credinţa şi curajul”.

Alina Gabora

[nggallery id=51]