11bal01sA devenit deja o tradiţie, ca în fiecare toamnă parohia noastră să găzduiască balul bobocilor de la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universităţii Al.I. Cuza. În acest an, balul a fost programat pentru ziua de 18 noiembrie.

Fiind un bal catolic, programul a început cu sfânta Liturghie, celebrată la ora 18.00 în biserica noastră. Cei cinci preoţi concelebranţi au fost înconjuraţi de aproximativ 100 de tineri, studenţi ai facultăţii noastre, şi de alţi credincioşi din parohia noastră. Cântările, lecturile, rugăciunea credincioşilor şi ofertoriul pregătite ca de sărbătoare au dat o puternică notă de solemnitate evenimentului. Părintele Lucian Farcaş, la predică, a sădit în conştiinţa tinerilor optimismul în trăirea timpului prezent, întrucât timpurile trecute „nu au fost mai bune”, iar timpul viitor „ar putea fi şi mai bun”. Pentru ca lucrurile să fie într-adevăr aşa, e necesară trăirea cu responsabilitate a prezentului.

11bal10sSărbătoarea a continuat la subsolul bisericii, unde există un spaţiu adecvat organizării unor momente festive. Protagonişti au fost „bobocii”, adică studenţii din anul I, care s-au întrecut într-un concurs, cu diferite probe, pentru ca în final juriul, compus din trei părinţi şi trei studenţi, să desemneze „miss boboc 2006”, Mihaela Păduraru, şi „misster boboc 2006, Iulian Diac” . În final s-au mai oferit două diplome: părintelui paroh Iosif Comoraşu, diploma de „colaborator de onoare al Facultăţii de Teologie” şi părintelui vicar Petru Tamaş, diploma de „boboc al Parohiei Sf. Anton”.

Întreg programul a fost pregătit de studenţii anului II ai Facultăţii de Teologie, sub coordonarea directă a părintelui Iosif Iacob. Din program nu au lipsit dansurile şi, bineînţeles, tradiţionalul grătar de cârnaţi oferit de părintele paroh.

0611balulftrcNu au fost artificii, nu a fost nimic ieşit din comun, dar, în schimb, a fost bună dispoziţie, spirit creştin, trăire a timpului prezent. În consecinţă, a fost „un bal catolic”.

Eusebiu Dâscă

[nggallery id=53]