11statuie1sUn motiv de bucurie şi o binecuvântare: procurarea unei noi statui a patronului bisericii nostre, „Sf. Anton de Padova”.

După ce vechea statuie a Sfântului Anton, patronul comunităţii noastre, a suferit un incident cu ocazia hramului din acest an, a devenit tot mai urgentă necesitatea unei statui noi. Această dorinţă a putut fi dusă la îndeplinire joi, 9 noiembrie, când noua statuie a poposit în biserica noastră. Are o înălţime de 160 cm şi este din fibră sticlă, având greutatea de 20 kilograme. Va fi astfel mult mai uşor de purtat în procesiuni.

11statuie2sSfinţirea acestei statui a avut loc duminică, 19 noiembrie, în cadrul Liturghiei de la ora 11.00, prezidată de pr. Iosif Dorcu, decan de Iaşi. Au concelebrat pr. Iosif Comoraşu, pr. Iosif Antili, pr. Iosif Iacob şi pr. Marius Ciobanu. Deoarece a fost un moment de sărbătoare la Liturghie au participat mai mulţi credincioşi ca de obicei.

Statuia costă 2.000 RON (20.000.000 ROL). Această sumă a fost achitată cu sprijinul credincioşilor, conştienţi că acest ajutor a fost oferit pentru casa Domnului. De asemenea se aşteaptă sprijinul comunităţii pentru achiziţionarea a încă două statui: a Inimii Preasfinte a lui Isus şi a Inimii Neprihănite a Mariei.

[nggallery id=54]