12mosnicolae02sCopiii care nu au participat duminică, 3 decembrie, la Liturghia de la ora 9.00, au motive suficiente să fie trişti. Unul dintre ele este marea şi inedita surpriză care i-a aşteptat pe cei prezenţi la ieşirea din Biserică. Aceasta întrucât în această săptămână, în mod obişnuit, trebuie să ajungă şi vestitul Moş Nicolae. Deoarece miercuri, 6 decembrie, copiii sunt la şcoală, de unde nu trebuie să lipsească, Moşul a preferat să o ia din timp şi să vină chiar la Biserică. A venit cu sprijinul părintelui paroh şi al câtorva persoane cu suflet mare, chiar din parohia noastră, dar al căror nume rămâne anonim pentru ca într-adevăr gestul lor să fie plăcut Domnului.

12mosnicolae03sAstfel pe platoul din faţa casei parohiale, moşul a venit deghizat în doi clovni, din trupa „The Sky” chiar de aici din Iaşi. Copiii s-au „strâns magnet” în jurul acestora, s-au jucat cu ei, au primit baloane umflate în diferite forme, au făcut fotografii, iar în final Moş Nicolae le-a oferit şi câteva cadouri surpriză în ciuboţele roşii.

Cei mai în vârstă stăteau mai deoparte şi priveau cu lacrimi în ochi bucuria copiilor, dar şi cu durere în suflet, căci în copilăria lor mulţi dintre ei nu au avut un asemenea motiv de bucurie. „E minunat, spunea un tânăr. Aşa ceva se întâmplă o dată la mulţi ani”. Felicitări tuturor celor care au oferit copiilor această bucurie, iar Domnul să-i răsplătească cum ştie el mai bine.

[nggallery id=57]