1215colind01sUn grup de aproximativ 60 de copii din Gherăeşti au venit vineri, 15 decembrie, să ne colinde. Ei au sosit în jurul orei 16.00, fiind însoţiţi de părintele vicar Iosif Tiba şi de câţiva animatori.

Bucuros de aşa colindători, părintele paroh i-a rugat să se aşeze în partea dinspre stradă a terasei, pentru ca de acolo glasurile lor să răzbată întreaga Piaţă „Sf. Anton”. Părintele paroh a avut grijă să-i „omenească” pe colindători cu o ciocolată, o prăjitură şi un pahar cu suc.

1215colind04sColindătorii au vizitat, de asemenea, biserica, unde au cântat un cântec, iar părintele paroh le-a explicat în câteva cuvinte istoria bisericii noastre, cum că iniţial în acest loc era „groapa de gunoi” a Iaşului, dar Dumnezeu a ales locurile din urmă pentru a ridica acolo un lăcaş al său.

Bucuria, colinda şi zarva pe care o făceau i-a determinat pe trecători să se oprească pentru o clipă şi să-i admire. La fel, la balcoanele blocurile au apărut priviri curioase şi uimite să poată vedea cum ştiu ce-i mici să aştepte şi să se bucure de Crăciun.

Deşi micii colindători, în final, au urcat din nou în autocar şi au pornit să colinde şi la alte „case mari”, glasurile lor răsună încă în mintea celor care i-au ascultat. Urmează ca în această săptămână alţi colindători să bată la porţile parohiei noastre. Toţi sunt aşteptaţi cu drag şi vor fi întâmpinaţi cu „covrigi şi nuci”.

[nggallery id=58]