1217statui04sPS Petru Gherghel a binecuvântat duminică, 17 decembrie, cele două statui noi din biserica noastră, care reprezintă: Preasfânta Inimă a lui Isus şi Inima Neprihănită a Mariei. Ritul sfinţirii statuii a avut loc în cadrul Liturghiei Pontificale de la ora 11.00, prezidată de Excelenţa sa, concelebranţi fiind pr. Lucian Păuleţ, secretar episcopal, şi părintele paroh Iosif Comoraşu. Pentru credincioşi vizita episcopului a fost surpriză, ea fiind anunţată doar prin intermediul Postului de Radio Iaşi la Liturghia transmisă în direct, în cursul aceleeaşi dimineţi.

1217statui06sStatuile a fost confecţionate de acelaşi meşter Cochior, din Faraoani, care a făcut şi statuia „Sf. Anton”, şi au o înălţime mai mare de 2 metri. Statuile sunt din fibră de sticlă şi au fost aduse de la Fărăoani miercuri seara, iar joi au fost aşezate în biserică.

Preţul unei statui este de 20 milioane lei. O parte din costul ei a fost deja achitat, dar pentru cealaltă parte aşteptăm sprijinul credincioşilor dispuşi să contribuie la achitarea lor integrală. Cei care doresc să ne sprijine financiar în acest sens o pot face direct la biroul parohial sau virând bani în contul R028 RNCB 0175 0336 1104 0001.

Vă mulţumim.

[nggallery id=59]