1217con04sÎn aşteptarea zilei când noi înşine vom porni la colindat, un grup de tineri din parohia noastră am pornit în grup spre catedrală pentru a participa la Concertul de colinde susţinut de Corul Seminarului din Copou. După Liturghia tinerilor de duminică, 17 decembrie, împreună cu părintele vicar, înarmaţi cu mult entuziasm, am pornit pe jos, spre locul cu pricina.

Spre surprinderea noastră, catedrala era mai plină ca de obicei, deoarece grupuri de tineri, copii, dar şi de credincioşi adulţi din alte zone ale Moldovei (Pustiana, Fărăoani, Valea-Mare, Roman), aşteptau dornici începerea concertului. Cu un sfert de oră înainte de concert, când am ajuns noi, doar printr-o minune mai puteai găsi un loc unde să te poţi aşeza.

061217conConcertul, de-altfel bine pregătit, ne-a mişcat şi ne-a provacat ca peste numai trei zile să pornim şi noi la colindat. E prea frumos mesajul Crăciunului ca să stăm în casă şi să nu-l transmitem nimănui.

Ne-am întos în Piaţa „Sf. Anton” mai veseli şi mai entuziaşti decât am plecat şi, totodată, mai dornici de a merge la colindat.

[nggallery id=60]