1224tin01sZilele care au precedat sărbătoarea Naşterii Domnului 2006 au fost zile pline din punct de vedere spiritual. Pregătirea a constat atât în reconcilierea prin sacramentul Spovezii, cât şi prin colind, tinerii şi copii transmiţând în multe colţuri ale Iaşului profundul mesaj al Pruncului de la Betleem.

Însoţiţi fiind de părintele vicar, înarmaţi cu multă pofta de viaţă şi purtând la gât o eşarfă roşie, în zilele de miercuri, joi, sâmbătă şi duminică, ce au precedat sărbătoarea Naşterii Domnului au pornit cu toţii plini de entuziasm să colindăm. Au colindat peste tot unde au reuşit să ajungă şi unde au fost primiţi. „Nu putem uita prima seară, când am ajuns cu colindul şi la Radio Iaşi. În aceeaşi seara, pe la ora 21.10, unul dintre colindele răsuna deja prin intermediul undelor radio în casele multor români de pe cuprinsul Moldovei.” Încurajaţi de această primire, a doua seară au bătut la porţile altor studiouri radio: Radio Hit şi Radio Trinitas, unde, de asemenea, au fost înregistraţi.

061224tinÎn cea de-a doua zi de colind, punctul de întâlnire a fost chiar Episcopia din Iaşi, unde tinerii au fost primiţi de PS Aurel Percă. Deşi răcit, Preasfinţitul s-a bucurat şi s-a simţit măcar pentru câteva momente însănătoşit, iar la sfârşit a oferit o ciocolată şi o „iconiţă”. Pr. Cornel Cadar a oferit câte o revistă „Lumină creştinului”.

Un moment emoţionant al aceleiaşi seri a fost colindul adus celor internaţi în Spitalul de Urgenţe din Iaşi. Tinerii au împărţit cu bucurie bolnavilor portocalele şi bananele pe care le-au primit la Ziarul de Iaşi. De asemenea, în ultima zi de colind au ajuns şi la Casa de Bătrâni din Copou, unde au oferit bătrânilor fructele pe care fiecare le-a adus de acasă şi au schimbat cu aceştia mai multe gânduri.

În seara zilei de sâmbătă, un moment cu totul deosebit a fost colindatul la casa parohială. Primiţi cu mult drag şi cu zâmbetul pe buze de părintele paroh, colindătorii au fost recompensaţi cu o „iconiţă” şi câteva dulciuri.

„Am colindat şi în tramvai, şi în autobuz, şi pe stradă, şi la Poştă, şi la Peco, şi în Pizzerie şi, bineînţeles, în casele noastre”. Deşi a lipsit zăpada, colindele şi-au păstrat şi în acest an farmecul şi frumuseţea lor. Colindele sunt prea frumoase ca să fie închise şi ca să ne mulţumim doar să le ascultăm. Ele vorbesc despre cel care a venit în lume pentru a aduce liniştea şi pacea tuturor… Cristos.

O parte dintre bătrânii şi bolnavii din parohia noastră i-au primit şi ei pe colindători, în persoana tinerilor din parohie, de această dată în grupuri de trei-patru. Aceasta s-a întâmplat în zilele de vineri şi sâmbătă, 22 şi 23 decembrie. Ochii multor bătrâni au lăcrimat de bucurie, pentru cei mai mulţi colindul tinerilor fiind o adevărată surpriză. Ei au primit totodată şi câteva alimente şi o creangă de brad, pentru ca măcar aşa să simtă mai aproape Crăciunul în viaţa şi în casa lor.

[nggallery id=61]