061225craciunAceastă sărbătoare, ce aduce bucurii mari în inima credincioşilor, adună an de an, în număr mare, credincioşii la biserică. Împodobită încă de sâmbătă în straie de sărbătoare, cu iesle şi brazi frumos ornaţi, biserica i-a primit pe toţi cei care au dorit pentru câteva clipe măcar să se aşeze în genunchi înaintea Pruncului din ieslea Betleemului.

1225craciun11sPregătiţi sufleteşte în zilele care au precedat Naşterea Domnului, credincioşii au participat cu inima liniştită şi împăcată în noaptea de Crăciun la Liturghia Naşterii Domnului, hrănindu-se la Ospăţul Euharistic. Liturghia a început la ora 23.00 şi a fost celebrată de părintele paroh, Iosif Comoraşu şi concelebrată de pr. vicar Petru Tamaş, pr. Alois Hârja – colaborator şi pr. Emil Dumea – decan al Facultăţii de Teologie din Iaşi. Corul a fost la înălţime.

După Liturghie, la miezul nopţii, un grup de aproape 20 de tineri, entuziaşti şi plini de viaţă, cântau colinde în curtea bisericii şi făceau fotografii. Pe teresa din curtea bisericii au fost amplasate două boxe şi o staţie, iar în întreaga Piaţă „Sf. Anton” răsunau colinde. Tot ca o noutate, înainte de Liturghia de noapte, dar şi la cele din ziua de Crăciun, au răsunat şi clopotele electronice.

Crăciunul rămâne pentru toţi o sărbătoare a bucuriei. Această stare spirituală strălucea mai mult ca niciodată pe feţele multora dintre credincioşii noştri, indiferent de vârstă.

[nggallery id=62]