11cc_pe deal01În ajunul Zilei Mondiale a Tineretului, un grup de tineri din parohia noastră, majoritatea liceeni, am parcurs staţiunile Căii crucii pe dealul de dincolo de Bahlui. Astfel, sâmbătă, 31 martie, după-amiază, la ora 15.00, am pornit de la biserică spre locul cu pricina, ducând cu noi o cruce făurită de mâinile noastre dintr-o tulpină de brad. Traversând cartierul „Dalas” am avut ocazia să observăm o altă faţă a oraşului: sărăcie, mizerie… Alţi oameni, cu o cruce diferită de a noastră.

11cc_pe deal02Unul dintre tineri a purtat crucea si o coroană simbolică pe cap până spre vârful dealului, plin cu arbori şi arbuşti. Din când în când ne opream, cântam, ne rugam şi meditam pe marginea unui text pentru Calea crucii, scris de Michel Quoist. Ajungând sus, am implantat acolo crucea şi am lăsat-o ca mărturie a rugăciunii şi a trecerii noastre prin acele locuri. De departe, mai mulţi vecini ne urmăreau curioşi, iar un grup de copii ne-a însoţit până sus.

Am coborât apoi înspre poalele dealului, unde am făcut câteva jocuri, având astfel ocazia să ne cunoaştem mai bine între noi. A fost o după-amiază senină, cu mult soare, atât afară, cât şi în inima noastră.

[nggallery id=71]