21campus01„Zboară doar cine are curaj” a fost motoul campusului de vară pentru copii desfăşurat în Parohia „Sf. Anton de Padova” din Iaşi în perioada 1-8 iulie 2007. Aproape 100 de copii şi tineri animatori au participat la această manifestare. Nu au lipsit rugăciunea, cateheza, cântecele, dansurile, plimbările şi jocurile.

Parohia Romano-Catolică „Sf. Anton de Padova” din Iaşi a organizat în prima decadă a lunii iulie un program special de vară pentru copii, la care au participat copii şi din alte parohii ale Iaşiului, precum şi copii ortodocşi. Un rol deosebit în organizare l-au avut Surorile Divinei Providenţe din Iaşi.

21campus03„Istoria unui pescăruş şi a unui motan care l-a învăţat să zboare” a fost povestioara care a ritmat momentele fiecărei zile. După rugăciunea de dimineaţă şi câteva cântece, în fiecare zi a fost programat un fragment din istorioară, prezentat copiilor în forma unei scenete, pregătită de animatori. După scenetă au urmat catehezele în grupuri mici, în cadrul cărora, pornind de la cele întâmplate în istorioară, copiii au aprofundat şi înţeles mai bine conţinutul scenetei şi diferite teme de formare umană şi spirituală. Până la prânz în program a mai fost inclus un concurs, cântece şi dansuri. După-amiază au fost programate atelierele, în cadrul cărora copiii au realizat diferite lucrări sau şi-au manifestat talentele pe care le au, după care până după ora 16.00 au fost organizate jocuri. Din program nu au lipsit ieşirile în mijlocul naturii (în Parcul Copou şi pe dealurile din apropierea Iaşiului).

21campus04Ziua de sâmbătă a avut şi un moment festiv. La ora 15.00 copiii şi animatorii au prezentat părinţilor şi celor dragi un spectacol în care au îmbinat cântecul, poezia şi umorul. În finalul zilei fiecare copil participant a primit un tricou pe care era inscripţionat motoul campusului „Zboară doar cine are curaj”.

Campusul a fost deschis şi s-a încheiat cu o sfântă Liturghie la care au fost invitaţi să participe alături de copii părinţii şi cei dragi. În cadrul Liturghiei de încheiere, duminică, 8 iulie, ora 9.00, copiii au prezentat la ofertoriu diferitele lor realizări din această săptămână binecuvântată. În finalul Liturghiei părintele paroh Iosif Comoraşu a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei săptămâni de neuitat pentru cei mai mulţi dintre copii şi animatori. După Liturghie pe toţi cei prezenţi i-a aşteptat în curtea bisericii o surpriză pregătită de părintele paroh: prezenţa a doi clovni care timp de o oră au întreţinut o atmosferă minunată.

21campus02Fiecare s-a întors în familie şi în grupul său de prieteni având în minte diverse învăţături pe care le-a desprins din comportamentul animalelor din scenetă. De la pescăruşi copiii au învăţat să se supună întotdeauna regulilor grupului, să aibă curaj pentru a reuşi în viaţă; de la motan au învăţat să fie buni cu cei care sunt diferiţi şi să îşi ţină întotdeauna promisiunile; de la maimuţă au învăţat că pentru a reuşi în viaţă nu trebuie să fii încăpăţânat, ci trebuie să laşi uneori de la tine etc.

Pr. Petru Tamaş

[nggallery id=78]