24cacica03Ca în fiecare an, în perioada 14-15 august, credincioşii din parohia noastră au participat la pelerinajul diecezan de la Cacica. Grupul nostru, format din 46 de persoane, care au călătorit cu un autocar, a luat parte mai întâi la pelerinajul organizat de tineri, care a început pe 14 august la 11.30. De-a lungul drumului, timp de aproximativ doua ore, cei prezenţi s-au rugat Sf. Rozariu şi au cântat mai multe cântece în cinstea Preasfintei Fecioare Maria.

Odată sosiţi la Cacica tinerii au fost întâmpinaţi in bazilică de PS Petru Gherghel şi pr. paroh Romuald Bulai care a mulţumit şi a încurajat pe toţi cei care au participat la acest pelerinaj.

24cacica04Programul a continuat cu alte momente importante cum ar fi Calea Sf. Crucii, Sf. Liturghie de la ora 18.00, care a fost animata de tineri, seminarişti şi persoane consacrate, precum şi procesiunea mariană cu lumânări in jurul bazilicii. Cel care a animat şi a vorbit cu multă însufleţire pelerinilor despre Precurata Fecioară Maria a fost părintele predicator Marius Bâlha, OFMConv.

În pofida ploii şi a timpului nefavorabil mulţimea pelerinilor nu s-a lăsat descurajată, iar numărul celor prezenţi la momentele liturgice nu a scăzut nicidecum.

Pelerinajul s-a încheiat cu Sf. Liturghie pontificală celebrată de PS Aurel Percă, a doua zi la ora 11.00, după care mulţimea pelerinilor s-a întors acasă îmbogăţită spiritual şi bucuroasă de participarea la acest important eveniment marian al diecezei noastre.

Pr. Petru Dorcu