30padrepio01Începând cu data de 1 septembrie, PS Petru Gherghel l-a numit pe pr. Alois Hîrja în funcţia de Administrator parohial al comunităţii catolice din Valea Lupului, filială a Parohiei „Sf. Anton de Padova”.

Duminică, 2 decembrie, la ora 9.00, PS Aurel Percă a celebrat Liturghia de inaugurare şi sfinţire a noii locaţii în care va fi celebrată Sf. Liturghie în fiecare duminică şi chiar în zilele din timpul săptămânii. Noua capelă este amplasată într-o casă mai mare cumpărată în această vară de Episcopia de Iaşi în comunitatea Valea Lupului chiar în acest scop. Până în prezent Sf. Liturghie duminicală s-a celebrat în Cantonul de la drumuri şi poduri, în grădiniţa şi în şcoala din localitate. Au fost condiţii vitrege, un adevărat teren de misiune, dar preoţii care au slujit până în acum Parohia „Sf. Anton” şi cu sprijinul părinţilor iezuiţi au oferit săptămânal asistenţă spirituală credincioşilor din această comunitate.

30padrepio02La celebrare au mai participat: pr. Iosif Dorcu, decan de Iaşi, pr. Iosif Comoraşu, paroh la Parohia „Sf. Anton” şi paroh „de facto” al acestei comunităţi. Au mai fost prezenţi trei profesori de la Institutul Teologic din Iaşi: pr. Lucian Farcaş, pr. Alois Bişoc şi pr. Mihai Dumitru. La celebrare a fost prezent şi primarul comunei Valea Lupului.

În cuvântul său de învăţătură episcopul a subliniat faptul că, prin inaugurarea acestei capele, se vede clar dinamismul Bisericii, şi este un semn de speranţă pentru Biserica locală.

30padrepio03În comunitatea din Valea Lupului sunt înregistrate în acest moment aproximativ 60 de familii de creştini catolici. Se speră ca într-un viitor apropiat să fie construită şi o biserică. Părintele Alois Hîrja îşi va desfăşura în continuare activitatea sub directa coordonare a părintelui Iosif Comoraşu, parohul Parohiei „Sf. Anton de Padova”, având însă jurisdicţie de paroh.

La Liturghia de inaugurare au participat un impresionant grup de credincioşi, capela dovedindu-se a fi neîncăpătoare. După sfânta Liturghie Preasfinţitul Aurel Percă a oferit participanţilor câte o iconiţă cu patronul capelei, Sf. Padre Pio, iar gazdele au oferit o mică gustare credincioşilor participanţi.

[nggallery id=86]