05cc_tatasimama Întrucât pe această lume toate lucrurile au o ordine, aşa s-a întâmplat şi în comunitatea noastră. După ce mai întâi copiii au fost cei care l-au însoţit pe Isus pe drumul greu al crucii, apoi cei mai tineri, duminică 2 martie a venit rândul celor care au grijă de copii şi tineri, adică părinţii noştri.

Un număr de 14 părinţi, taţi şi mame, au ocupat primele bănci din biserică, de unde au citit rugăciunile de la staţiunile căii sfintei cruci. În tot acest timp, pe ecranul din faţă erau proiectate imagini care aminteau de drumul greu parcurs de Isus până pe Calvar şi de crucile pe care oamenii de astăzi le au de purtat în fiecare zi, în diferite colţuri ale lumii.

Familiştii s-au rugat pentru sănătatea copiilor lor, pentru părinţii care din motive personale nu au putut veni etc. Nu au fost uitaţi însă nici cei mai puţin norocoşi: copiii bolnavi, cei orfani, copiii avortaţi. Au fost înălţate rugăciuni şi pentru sufletele părinţilor ce şi-au părăsit copiii prea devreme şi au adormit în Domnul, iar acum se roagă la rândul lor din cer pentru noi toţi.

[nggallery id=94]