07actoriCentrul „Xaverianum” şi Centrul Diecezan Caritas Iaşi, organizează în perioada 1 aprilie – 18 mai, anul curent, o stagiune de pregătire a unui spectacol de stradă: „Poveste din cartierul Alexandru”.

Spectacolul are ca temă lupta unor tineri cu violenţa şi alcolismul din familiile lor. Se porneşte de la un scenariu prealabil, urmând ca acesta să fie dezvoltat de către participanţii la proiect, în funcţie de experienţa şi sensibilitatea fiecăruia pe acest subiect, precum şi în funcţie de abilităţile lor artistice.

Probele pentru cei care doresc să participe la construirea acestui spectacol se vor desfăşura pe parcursul a două zile (28-29 martie) la Centrul „Xaverianum”, str. Frederic 18, Cartier Copou, intrarea de la Centrul pentru Cultură.

Probele vor începe la ora 10.00, având ca scop selecţionarea a 50 de persoane pentru următoarele zone de expresie:
– 10 actori
– 10 dansatori
– 10 clovni
– 5 corişti
– 15 efecte speciale (acrobaţie bicicletă, instrumente muzicale)

Repetiţiile vor avea loc atât în Copou, la casa părinţilor iezuiţi, cât şi la biserica „Sf. Anton de Padova”.

Premiera spectacolului va avea loc pe data de 17 mai, cu ocazia Festivalului Internaţional de Teatru Social organizat de Ateneul Tătăraşi, în perioada 11-18 mai 2008, iar apoi va fi jucat şi cu ocazia hramului bisericii „Sf. Anton de Padova”, în piaţa din faţa bisericii.

Înscrierile se fac la adresele: ovasea2001@yahoo.it şi tamasps@yahoo.com. Vă rugăm să menţionaţi: nume, prenume, vârstă, ocupaţie, domiciliu. Coordonator spectacol: drd. Vasilica Oncioaia.