16tomesti01Credincioşi din parohiile Iaşi „Sf. Anton”, Tomeşti, Dancu şi Răducăneni s-au întâlnit în ziua de 3 mai 2008 la Tomeşti, unde au participat împreună la sfânta Liturghie, iar apoi au petrecut împreună până spre seară în sala de sport din localitate. Aproximativ 20 de credincioşi din parohie noastră au participat la eveniment. Motivul acestei întâlniri: marcarea zilei libere de la începutul lunii mai şi aniversarul părintelui Pavel Chelaru.

Din iniţiativa părintelui paroh de Tomeşti, pr. Pavel Chelaru, sâmbătă, 3 mai, s-au întâlnit în această comunitate credincioşi din mai multe parohii din apropiere: Tomeşti, Dancu, Răducăneni, „Sf. Anton” – Iaşi. Asemenea întâlniri încep a deveni tradiţie la începutul lunii mai, când în lumea laică se serbează ziua muncitorului. Evenimentul din acest an a fost marcat şi de cel de-al 50-lea aniversar al pr. Pavel Chelaru. A fost totodată şi o ocazie deosebită pentru credincioşi din diferite parohii de a se cunoaşte reciproc, de a face un schimb de experienţă şi de a pune în comun bogăţiile proprii.

16tomesti02Întâlnirea a început printr-o sfântă Liturghie, celebrată la ora 9.00 în biserica parohială din Tomeşti. A participat şi pr. Bogdan Herciu, parohul proaspetei parohii Dancu. Predica a fost rostită de pr. Alois Hîrja care nu a ezitat să-i invite pe credincioşi să se apropie din toată inima de Isus, să-l iubească şi să-i dăruiască ceea ce au ei mai scump. La sfârşitul sfintei Liturghii fiecare credincios a oferit părintelui Chelaru o floare, iar un reprezentant al grupului de credincioşi din parohia noastră a rostit un scurt cuvânt de felicitare.

Întrucât vremea a fost capricioasă, ploaia nu contenea să cadă, toţi cei prezenţi s-au îndreptat spre sala de sport a şcolii din Tomeşti. Aici un grup de dascăli pregătiţi de pr. Chelaru au organizat un frumos program muzical până spre după-amiază. Gazdele s-au îngrijit să pregătească bucate alese participanţilor. Părintele nostru paroh, Iosif Comoraşu, şi-a făcut simţit prezenţa chiar în toiul momentelor de sărbătoare şi a rămas împreună cu noi câteva ore. Au participat la sărbătoare peste 100 de credincioşi. În cursul după-amiezii, pe lângă tradiţionalele dansuri populare s-a organizat şi un concurs de muzică. Ziua s-a încheiat cu recitarea sfântului Rozariu.

[nggallery id=102]