Aproximativ 55 de copii şi animatori din parohia noastră am participat sâmbătă, 7 iunie 2008, la Sărbătoarea Diecezană a Copiilor, desfăşurată în acest an la Izvoare (BC).

La această manifestare a bucuriei, având ca temă „Duhul Sfânt este puterea mea” au participat peste 4000 de copii şi animatori din întreaga Dieceză de Iaşi, din aproximativ 90 de parohii. Sâmbătă dimineaţă la ora 7.30 eram prezenţi în curtea bisericii toţi cei dornici de a participa la o astfel de sărbătoare. Am călătorit cu un autocar, într-o atmosferă de bună dispoziţie, cu cântece şi voie bună.

Ajunşi la Izvoare, am luat pancarda, ghiozdănelele şi ne-am îndreptat spre locul unde urma să se celebreze sfânta Liturghie. Un copil din parohia noastră s-a alăturat celorlalţi copii reprezentanţi ai celorlalte parohii şi a purtat în mâini un porumbel pe care era scris numele parohiei noastre. Sfânta Liturghie a fost celebrată de episcopul Petru Gherghel, înconjurat de mulţi preoţi. După pauza de prânz, când fiecare a putut servi ceva din pacheţelul pe care l-a adus cu sine de acasă, a urmat programul cultural, în cadrul căruia i-am putut urmări pe clovni, am putut dansa şi cânta împreună. Căldura fiind înăbuşitoare, nu am ezitat să ne stropim cu apă.

Am plecat apoi spre Oratoriul părinţilor salezieni din Bacău, unde ne-am recreat pana aproape de ora 15.30, făcând diferite jocuri. Drumul de întoarcere a fost unul la fel de entuziast, plin de viaţă, o atmosferă încărcată de bucurie.

[nggallery id=106]