PS Aurel Percă a administrat Taina Sfântului Mir unui număr de 73 de copii din parohia noastră, sâmbătă 28 iunie.

Evenimentul a fost precedat de o perioadă de câteva luni în care candidaţii s-au pregătit în acest sens. Ei au aprofundat pas cu pas Catehismul Bisericii Catolice împreună cu părintele Petrică.

Sărbătoarea de sâmbătă, 28 iunie, a început la ora 9.30, când PS Aurel Percă a fost întâmpinat de copii cu flori roşii în mâini şi condus apoi spre casa parohială, de unde urma să înceapă procesiunea spre altarul din curtea bisercii, unde s-a celebrat sfânta Liturghie.

Copiii, toţi cu vârste ce depăşesc 12 ani, erau îmbrăcaţi în straie de sărbătoare şi purtau la gât un ecuson roşu pe care erau inscripţionate o flacără, un dar al Duhului Sfânt şi numele lor. Ei s-au aşezat pe trei rânduri chiar în faţa altarului.

În cadrul predicii, Preasfinţitul a coborât în mijlocul lor şi a dialogat cu ei, încercând astfel să-i întărească, dar şi să afle cât de temeinică a fost pregătirea lor pentru primirea acestui Sacrament. Pe parcursul Liturghiei, candidaţii la sfântul Mir au fost cei care au animat cântările, au adus darurile la ofertoriu, au citit lecturile şi intenţiile de la rugăciunea credincioşilor. Părinţii, rudele şi prietenii i-au însoţit îndeaproape prin rugăciunile şi prezenţa lor. În momentul în care episcopul conferea sacramentul Mirului, în spatele candidaţilor s-au aflat naşii, care şi-au aşezat mâna pe umerii candidaţilor.

În altar alături de episcop şi preoţii din parohia noastră s-au aflat şi alţi preoţi din Iaşi, veniţi să participe la sărbătoarea noastră.

La finalul sfintei Liturghiei doi copii au rostit un cuvânt de mulţumire şi o poezie prin care şi-au exprimat recunoştinţa vizavi de darurile Duhului Sfânt pe care Dumnezeu le-a revărsat asupra lor prin episcop.