Cel de-al patrulea preot din comunitatea noastră, pr. Mihai Savin, a fost hirotonit la 24 iunie şi a celebrat prima Liturghie în biserica parohială pe 6 iulie.

În ziua de marţi, 24 iunie, în catedrala din Iaşi, PS Petru Gherghel a hirotonit mai mulţi preoţi, între care şi tânărul Mihai Savin, originar din parohia noastră. Părintele Mihai este absolvent al Institutului Teologic „Sf. Iosif” din Iaşi. A intrat în Seminarul Liceal din Bacău în anul 1997, iar la absolvirea Liceului s-a înscris pentru continuarea studiilor la Seminarul din Copou; în perioada 2005-2006 a efectuat un an pastoral în cadrul Centrul Diecezan Caritas, filiala Bacău.

Prima Liturghie în biserica parohială în care a crescut, ca seminarist, a celebrat-o duminică, 6 iulie, la ora 11.00. Părinţi, rude, prieteni şi credincioşi i-au stat alături în număr mare, aducând împreună cu el mulţumire lui Dumnezeu pentru darul sfânt al Preoţiei. Predica a fost ţinută de pr. Octavian Enache, paroh de Slobozia (Arhidieceza de Bucureşti), primul preot originar din Parohia „Sf. Anton de Padova” (hirotonit în 1999). La sfânta Liturghie au mai concelebrat alături de preoţii care slujesc în parohie, pr. Emanuel Dumitru, pr. Iulian Ianuş, pr. Iosif Enăşoae, Mons. Anton Despinescu şi rectorul Seminarului, pr. Wilhelm Dancă.

În cuvântul de mulţumire, rostit la sfârşitul Liturghiei, părintele i-a amintit pe toţi cei care, într-o formă s-au alta, l-au ajutat să trăiască acest moment atât de important în viaţa sfinţiei sale. Nu au lipsit poeziile recitate de copii, florile, fotografiile…

Dumnezeu să ducă la îndeplinire lucrarea pe care a început-o în pr. Mihai!