„Amintiri din copilărie” a fost subiectul campusului pentru copii organizat în perioada 7-13 iulie în parohia noastră. Cu un număr de peste 80 de copii şi 20 de animatori care au participat, acest campus a reprezentat o importantă pagină de vacanţă atât pentru copii cât şi pentru tineri. De luni până vineri (9.00-16.00) fiecare zi a fost marcată de un episod din viaţa lui Nică Apetrei, ştrengarul din Humuleşti, urmată apoi de un moment de cateheză, care s-a desfăşurat fie în grupe, fie în cadrul predicii de la Liturghiile de marţi şi vineri. După cateheză urmau concursuri, dansuri, bine meritata pauză de prânz, după care orele de muncă în cadrul atelierelor şi orele de joacă. Mănăstirea „Don Orione”, Bojdeuca din Ţicău, Parcul Copou şi Poeni, alături, bineînţeles, de curtea şi subsolul bisericii, sunt locaţiile în care au avut loc diferite momente din cadrul campusului. Întreaga manifestare s-a încheiat în ziua de duminică printr-o sfântă Liturghie solemnă, la care animatorii s-au îmbrăcat în costume naţionale, urmată de un spectacol oferit de copii în curtea bisericii. Grupa „Năzdrăvanilor” a prezentat astfel celor prezenţi programul activităţilor din fiecare zi:

Luni

Luni, 7 iulie 2008, aproximativ 65 de copii însoţiţi de 25 de animatori s-au adunat în curtea bisericii „Sf. Anton de Padova” din Iaşi pentru a deschide campusul „Vara împreună” cu tema „Amintiri din copilărie”.

După ce au primit binecuvântarea părintelui paroh s-au împărţit în trei grupe: „Năzdrăvanii”, „Urătorii” şi „Cireşarii”, au primit un semn distinctiv şi au participat la dansuri, jocuri şi, în special, la atelierele practice, unde au confecţionat brăţări şi s-au pictat pe faţă.

Revenim cu amănunte în ştirile de mâine.

Marţi

Ca în fiecare dimineaţă a campusului, animatorii au prezentat printr-o scenetă năzdrăvăniile lui Nică şi ale prietenilor săi.

A doua parte a zilei s-a desfăşurat la mănăstirea Don Orione, începând cu sfânta Liturghie pregătită de copii şi animatori, urmată de un meci de fotbal, la care fetele au venit de hac băieţilor şi jocuri cu apă, în urma cărora toţi participanţii s-au răcorit şi au alungat căldura toridă de afară.

Noi amănunte în ştirile de mâine.

Miercuri

Ştiri proaspete din parohia „Sf. Anton de Padova” din Iaşi, unde încă de la începutul zilei copiii au pornit în căutarea pupăzei, pe care Nică a ascuns-o mai întâi în scorbora unui tei şi a vândut-o apoi în târg. Apoi, au vizionat împreună prima parte a filmului „Amintiri din copilărie” şi au participat la ateliere de dansuri şi lucru manual. Finalul zilei a fost îndulcit şi răcorit de o îngheţată binemeritată oferită de părintele paroh.

Joi

Povestea năzdrăvăniilor lui Nică a continuat la bojdeuca din Ţicău.

Joi, 10 iulie, Nică şi copiii au mers la bojdeuca din dealul Ieşilor unde au asistat la aventura scăldatului şi au vizitat casa unde Creanga a scris amintirile.

După-amiaza a fost plină de energie şi voie bună, când după parcurgerea dealului Copou, grupul s-a oprit în parcul expoziţiei, unde copiii au jucat fotbal, au mâncat îngheţată şi s-au răcorit cu o scurtă ploaie de vară.

Vă ţinem la curent şi mâine cu ştirile „Vara împreună”.

Vineri

Deşi se apropie finalul campusului, copiii se arată din ce în ce mai dornici de a petrece împreună şi de a învăţa lucruri noi. Astfel, ei au animat sfânta Liturghie, au vizionat ultima parte a Amintirilor din copilărie, au participat la atelierul de confecţionat măşti şi au semnat ca participanţi la campus printr-o amprentă multicoloră.

De asemenea, din surse sigure, am aflat că ziua următoare are să fie una formidabilă şi plină de surprize. Ne reîntâlnim mâine la aceeaşi oră.

Sâmbătă

Penultima zi a campusului a fost marcată de o ieşire la iarbă verde,la Poieni, unde copiii şi animatorii s-au înfruptat din grătarul special pregătit pentru ei şi din mierea oferită de doamna Lia. Nu au lipsit jocurile cu apa şi îngheţata.

Şi acum vom invita în platou câţiva dintre năzdrăvanii care au participat la campus şi care ne vor da mai multe detalii….”.

Aducem aici mulţumiri tuturor celor care s-au implicat în buna organizare a acestui campus, sponsorilor şi persoanelor de bunăvoinţă care au oferit din ceea ce aveau pentru ca această săptămână de vacanţă să rămână mereu vie în mintea copiilor.