Pe întreg parcursul lunii octombrie, înainte de Liturghia de seară în biserica noastră ne-am rugat împreună, preoţi şi laici, sfântul Rozariu. Această lună este cunoscută în Biserică dreptul Luna sfântului Rozariu, având în centrul ei, sărbătoarea din 7 octombrie Sfânta Fecioară Maria, Regina sfântului Rozariu.

Rugăciunea Rozariului, îndrăgită şi recomandată de Maica Domnului, a fost condusă în fiecare seară de către un preot, iar misterele erau recitate de credincioşi. Duminică, 5 octombrie, s-au adunat în primele bănci ale bisericii mai mulţi copii pentru a se ruga şi ei această rugăciune în cinstea Sfintei Fecioare. Tinerii s-au strâns în jurul altarului pentru rugăciunea Rozariului pe 12 octombrie, iar adulţii (familiştii) pe 26 octombrie. În duminica de 19 octombrie, sfântul Rozariu a fost recitat cu intenţii speciale pentru misiuni şi misionari, fiind Duminica Mondială a Misiunilor.

Sfintei Fecioare Maria regina Rozariului i-au fost încredinţate în această lună toate probleme şi bucuriile credincioşilor şi familiilor din comunitatea noastră. Suntem convinşi că Maica Domnului nu va lăsa neascultate rugăciunile celor care strigă spre ea.