Doi membri ai Agenţiei Naţionale „Antidrog” au participat sâmbătă, 18 octombrie, la  subsolul bisericii noastre la o dezbatere pe tema drogurilor. Participanţii,  un număr de aproximativ 40 de tineri, s-au arătat interesaţi de tema propusă, întrucât „consumul de droguri” a devenit o mare provocare pentru societatea de astăzi.

Pentru început domnul ofiţer le-a adresat tinerilor prezenţi întrebări precum: „Ce este un drog?”, „Ce substanţe supefiante cunoaşte-ţi?” iar participanţii au dovedit ca sunt la curent cu această problemă oferind raspunsuri concludente. Văzând că tinerii sunt interesaţi să afle mai multe detalii despre „consumul de droguri”, invitatul a facut o scurtă prezentare a aspectelor necunoscute ale acestei probleme. Astfel cei prezenţi au aflat ce efecte are consumul de substanţe stupefiante, cât de extinsă este această „activitate”, precum şi ce probleme întâmpină persoanele dependente de droguri care încearcă să se „vindece” de această „boală”. De asemenea, cei doi membri ai „Agenţiei Naţionale Antidrog” au detaliat întâmplări din viaţa reală, cu care s-au confruntat de-a lungul activităţii lor.

Spre sfârşitul discuţiei, toţi participanţii au primit pliante ce conţin informaţii cu  privire la tema dezbătută si datele de contact ale „Agenţiei Naţionale Antidrog” şi a altor filiale din Iaşi care se ocupă de acest subiect.

Andreea Gheţ