Adoratie nov 08După Liturghia de la ora 11.00 până la ora 17.00 pe altarul bisercii noastre a fost expus sfântul Sacrament spre adoraţie. S-au succedat pe rând în biserică diferite categorii de credincioşii. Fiecare a îngenunchiat şi şi l-a adorat pe Isus, Regele Universului, care a rămas în mijlocul nostru în sfânta Euharistie. Această practică există pe întreg teritoriul Diecezei de Iaşi.

Câteva sute de credincioşi, copii, tineri sau adulţi au poposit duminică după-amiază în biserică pentru a petrece o oră împreună cu Isus din sfânta Împărtăşanie. La sfârşitul Liturghiei de la ora 11.00 a fost expus sfântul Sacrament, iar până la ora 13.00 au rămas să-l adore pe Isus mulţi dintre credincioşii care au participat la această sfântă Liturghie. La ora 13.00 au venit copiii, împreună cu câţiva animatori şi părinţi. La ora 14.00 a fost rândul persoanelor consacrate, iar de la ora 15.00 au venit seminariştii de la Institutul Teologic şi de la Seminarul „Don Orione”. La ora 16.00 s-au adunat în jurul lui Isus Euharistic tinerii din comunitatea noastră. Ora lor de adoraţie s-a încheiat cu binecuvântarea euharistică.

Asemenea ore de adoraţie au fost organizate în toate parohiile din Dieceza de Iaşi. Prin aceată formă de rugăciune, credincioşii recunosc în Cristos pe Regele şi Centrul Universului, cel care are în mâini viaţa omului. Acest act de recunoştinţă devine o invitaţie la a-l aşeza pe Cristos drept călăuză şi centru al vieţii noastre de creştini.

Pr. Petru Tamaş