Aproximativ 25 de copii au pornit la colindat în dimineaţa zilei de 20 decembrie, transmiţând din farmecul şi frumuseţea colindelor. Punctul forte al colindului a fost în acest an Radioul Ieşean.

„Bun venit colindătorilor noştri aici în studioului Radio Iaşi” – au fost cuvintele care au răsunat pe undele Radioului Ieşean în jurul amiezii de luni 20 decembrie 2008. După ce  am colindat conducerea Postului de Radio, în frunte cu domnul Nicoale Tomescu, acesta ne-a propus să cântăm în legătură directă pe undele medii ale radioului. Glasurile noastre, prin cele trei colinde intonate, s-au putut auzi în toată Moldova.

Am poposit apoi pe la casele noastre. Aici ne aşteptau cu bucurie părinţii, fraţii, surorile. Pregătiseră deja dulciuri suficiente pentru toţi membrii trupei. A fost o surpriză deosebit de plăcută, când una dintre familii ne-a întâmpinat cu o oală plină de „sarmale”, pe care am devorat-o în câteva clipe.

Punctul final al colindului nostru a fost casa parohială. Aici părintele paroh ne-a oferit o „iconiţă” şi câteva dulciuri, spunând că mai multe ne va da cu ocazia spectacolului de Crăciun. Ne-am întors acasă obosiţi, dar mândri pentru realizările noastre de peste zi. Ce frumos ar fi dacă ar fi Crăciunul cel puţin o dată pe lună!

Claudia Andrieş