Tinerii colindători ai Parohiei „Sfântul Anton” din Iaşi au poposit pe la casele creştinilor primitori în cursul zilelor de 20 şi 22 decembrie 2008 pentru a le duce vestea Naşterea Domnului.

Am pornit cu dorinţa în suflet de a aduce spiritul Crăciunului în casele oamenilor. Aşadar ne-am urcat în „trăsurile” trase de cai putere şi am pornit spre gazde. Am fost primiţi cu inima deschisă la firma „ProInvest” din CUG, unde agitaţia a fost amuţită pentru câteva minute de colindele vesele ale tinerilor. Următorii care ne-au primit cu braţele întinse (aveau mâinile încărcate cu platouri de prăjituri) au fost preoţii din parohia Sfânta Tereza din Nicolina. Au fost răpiţi de farmecul colindelor, urmând ca la anul să ne primească din nou.

Cu braţele deschise ne aşteptau şi fraţii, dar şi câţiva copii, din Mănăstirea „La Salle” din Tătăraşi. Ne-au invitat sub braţele ocrotitoare ale capelei din incinta mănăstirii. O capelă care la început pare mică, dar încăpătoare pentru oricine.

Tot de copii am fost întâmpinaţi şi la Centrul de Plasament „Sf. Iosif”. Pomul frumos împodobit indica faptul că erau nerăbdători să-l primească în inimi pe Mesia. Şi l-au primit cum nu se putea mai bine: cu un colind.

La institutul romano-catolic „Sfântul Iosif” din Iaşi am găsit gazda în plină pregătire. Se pregătea pentru concertul de colinde. Însă preoţii şi seminariştii de acolo şi-au întrerupt pentru câteva minute activitatea pentru a audia colindele pregătite de noi.

Ultima destinaţie din ziua de 20 decembrie a fost Episcopia Romano-Catolică din Iaşi. PS Petru Gherghel şi PS Aurel Percă au fost gazdele ospitaliere care ne-au invitat să cântăm lângă lumina adusă de la Betleem.

În ziua de 22 decembrie am pornit spre alte gazde. Primii care ne-au primit au fost cei de la Ziarul de Iaşi. Colindele noastre nu i-au încântat numai pe cei care lucrau pentru ziar, ci şi trecătorii grăbiţi. Am poposit iar la Caritas, angajaţii fiind îmbucuraţi de colindele noastre.

Am fost la catedrala romano-catolică, nu puteam să nu mergem şi la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi. Colindele au fost ascultate chiar de Înalt Presfinţitul Teofan.

Obişnuiţi deja cu prezenţa noastră, preoţii şi fraţii din Centrul Xaverianum al iezuiţilor au primit colinda noastră cu voie bună. Pe drum l-am găsit pe Moş Crăciun, pe care nu am ezitat să-l invităm să cânte alături de noi.

O altă gazdă binevoitoare am găsit la Mănăstirea „Don Orione”. Aici vinul fiert a fost bine primit, dar să nu uităm nici de prăjiturile gustoase, dăruite din inimă.

Ziua nu se putea încheia fără a-i colinda pe părintele Comoraşu Iosif şi părintele Tamaş Petru, preoţii parohiei noastre. Aici nu au lipsit obişnuitele iconiţe, precum şi prăjiturelele şi sucul.

Cu siguranţă la anul vom continua tradiţia. Până atunci ne bucurăm de clipele petrecute împreună şi vă invităm să vizionaţi albumul foto ataşat.

Andreea Gheţ