În ajunul Crăciunului, sub directa coordonare a preoţilor din parohie, două grupe de tineri au făcut o vizită surpriză bătrânilor şi bolnavilor din parohie. Un colind, un mic dar şi o ramură de brad au umplut inima lor de bucurie.

În dimineaţa zilei de miercuri, 24 decembrie, 10 tineri din parohie s-au îndreptat spre casele câtorva bătrâni şi bolnavi din comunitatea noastră pentru a le transmite ceva din frumuseţea şi farmecul Crăciunului.

Unii dintre ei nu mai avuseseră de mult în casă aşa mulţi tineri, alţii nu mai ascultaseră pe viu de mult colinde. Dacă au fost lacrimi în ochii lor, erau doar lacrimi de bucurie şi fericire. E un semn că nu a trecut acest Crăciun fără ca cineva să le deschidă o uşă şi să se gândească la ei. A contat poate mai puţin ce le-am dus, cât mai ales prezenţa noastră alături de ei, faptul că au schimbat câteva vorbe cu persoane noi şi putut astfel să uite pentru câteva clipe de „amarul vieţii”. La rândul lor, tinerii au fost atinşi de cele văzute şi auzite. S-au întors apoi plini de viaţă să dea o mână de ajutor la împodobirea brazilor din biserică.

Roxana Zăpodeanu