O adevărată atmosferă de sărbătoare a marcat Crăciunului anului 2008. Zăpadă, colinde, Liturghii solemne, cadouri, ieslea din faţa altarului, brazii frumos împodobiţi – toate acestea elemente i-au ajutat pe creştinii noştri să guste din plin bucuria Crăciunului

Pregătirea sărbătorii Naşterii Domnului a început chiar înaintea adventului prin repetiţie corale pentru colinde. Adventul a intensificat pregătirea, mai ales spirituală, la acest eveniment din viaţa Bisericii. În ajunul Crăciunului câteva gospodine, ajutate de tineri inimoşi au îmbrăcat biserica în straie de sărbătoare. Cei care au dorit să se împace cu Dumnezeu prin sacramentul Sfintei Spovezi au găsit mereu la confesional un preot pentru a se mărturisi.

Celebrarea solemnă a Naşterii Domnului a început la ora 11.00, celebrant principal fiind părintele paroh Iosif Comoraşu, asistat cei doi preoţi din parohie, Fabian şi Petrică, precum şi de pr. Iosif Fechet de la Mănăstirea „Don Orione”. A doua zi de Crăciun, sfintele Liturghii au fost ca în zi de duminică. După Liturghia de la ora 11.00, corul şi comitetul bisericii a fost invitat la o miniagapă frăţească la subsolul bisericii.

Au urmat apoi încă două zile de sărbătoare, sfântul Ştefan şi sfântul Ioan, cu Liturghii la orela 9.00 şi 18.00. Totul a culminat cu Liturghia din 28 decembrie, zi de duminică şi Sărbătoarea „Sfintei Familii”. A fost un prilej deosebit de a ne ruga pentru pacea şi unitatea familiilor noastre.

În toate aceste zile în boxele special instalate în afara bisericii au răsunat frumoasele colinde ale Crăciunului, care puteau fi ascultate de toţi trecătorii.

Au fost zile frumoase de sărbătoare care nu s-au încheiat la poarta bisericii, ci au continuat în familie, leagănul trării credinţei în Întruparea Domnului.

Pr. Petru Tamaş