În cea de-a doua zi a Crăciunului, copiii i-au invitat pe cei mari să participe la o scenetă pregătită special pentru ei. Tematica era provocatoare: La noi în familie când e Crăciunul? Spectacolul s-a desfăşurat la subsolul bisericii după Liturghia de la ora 9.00, iar la finalul a venit încărcat de cadouri şi mult aşteptatul Moş Crăciun.

A devenit deja o tradiţie organizarea de către copii a unui minispectacol pentru cei mari cu ocazia Crăciunului. Ei nu-şi propun atât etalarea propriilor aptitudini artistice cât mai ales sensibilizarea spre adevăratele valori ale Crăciunului.

În acest an, sceneta compusă de pr. Petrică, a avut titlul: Când este Crăciunul­? La bază este un fapt real. Mama este plecată la muncă în străinătate, iar acasă cei doi copii rămân în grija tatălui. Acesta de multe ori este depăşit în educarea copiilor şi nu găseşte soluţiile juste pentru întreţinerea unei atmosfere frumoase de familie. Ca să-şi înnece amarul îşi găseşte refugiul în alcool. În cele din urmă mama se lasă înduplecată de glasul ferm dar dulce al copiilor, de siguranţa soţului şi se întoarce în mijlocul familiei. Întoarcerea ei acasă aduce în familie adevărata pace, bucurie, ce lipseseră în toată aceasta perioadă. Abia acum află cei doi copii despre ce s-a întamplat la Crăciun. Finalul scenetei este provocator: Crăciunul este atunci când părinţii şi copiii sunt împreună în familie şi merg împreună la biserică! Ce bine ar fi să fie în fiecare zi Crăciunul!

Pregătirea scenetei a început cu aproximativ o lună înainte. Un rol deosebit l-au avut animatorii şi sr. Lucia Roşu din Congregaţia Divina Providenţă, care au vegheat îndeaproape la reuşita momentului artistic.

„Cireaşa de pe tort” a momentului artistic a fost sosirea lui Moş Crăciun, care s-a întreţinut într-un dialog plin de umor cu părintele paroh. În final, copiilor le-au fost oferite cadouri speciale pregătite de copii din Austria pentru copiii din România. Frumos ambalate, cadourile au fost o adevărată provocare pentru cei mici. Ele au ajuns la copiii din parohia noastră şi prin bunăvoinţa Mons. Alois Fechet. Dumnezeu să răsplătească bunătatea celor care oferă din toată inima.

Andra Sîrbu