Biserica din Prăjeşti a fost sâmbătă 5 februarie plină de preoţi şi credincioşi care au participat la înmormântarea răposatei Anica Comoraşu, mama părintelui Iosif, parohul comunităţii noastre, şi a alţi şapte copii. Credincioşii din comunitatea noastră au fost alături de părintele paroh, participând în număr mare la acest eveniment.

În biserica noastră a fost aşezată în zilele care au precedat înmormântarea o coroană, iar la sfintele Liturghii s-au înălţat rugăciuni pentru odihna sufletului ei. În dimineaţa zilei de sâmbătă un autocar şi alte câteva maşini particulare au pornit spre Prăjeşti. Întregul sat era la curent cu trista veste şi participa într-o forma sau alta la durerea celor rămaşi în viaţă. Unul dintre fiii răposatei fusese primar în comună.

La casa răposatei s-a format cortegiul funerar din care făceau parte mulţi credincioşi şi preoţi. Părintele paroh al comunităţii din Prăjeşti a condus întreaga ceremonia, Liturghia însă a fost celebrată de chiar părintele Iosif. Părintele Iosif Dorcu, coleg al părintelui a rostit predica, iar PS Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucureşti, a rostit la sfârşitul Liturghiei un cuvânt de încurjare. În cuvântul său de mulţumire, părintele Iosif Comoraşu, vădit emoţionat, a ţinut să-şi încurajeze familia şi să le mulţumească tuturor celor prezenţi. A urmat procesiunea spre cimitir, convoiul funerar incluzând multe coroane şi mulţi credincioşi în rugăciune. De la cimitir, credincioşii au fost invitaţi la praznicul organizat pentru odihna răposatei.

Dumnezeu să o odihnească în pace şi să o răsplătească pentru binele făcut Bisericii prin părintele Iosif!

Pr. Petru Tamaş