Începutul primăverii a fost marcat de tinerii din parohia noastră prin mai multe activităţi în care s-au implicat: vânzare de flori, îngrijirea sănătăţii prin sport şi „agapa” frăţească. „Bucuria de a fi împreună” a fost motoul acestei zile deosebite din viaţa lor.

Centrul Diecezan Caritas a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru copiii ce provin din familii cu grave dificultăţi financiare şi pentru cumpărarea de flori pe 8 martie mamelor din maternităţi. Tinerii din parohie au răspuns cu bucurie şi entuziasm acestor iniţiative punând la dispoziţie din timpul şi energia lor pentru a reuşi astfel să aducă bucurie în viaţa celorlalţi. Astfel, după fiecare Liturghie de duminică, 1 martie, în curtea bisericii au fost mai mulţi tineri care au vândut flori.

Sportul este un adevărat „elixir al tinereţii”. Subscriind acestei idei, grupul de băieţi din parohie au petrecut împreună o după-amiază în mişcare la Mănăstirea „Don Orione”, unde au jucat fotbal. De altfel, în fiecare joi seara ei organizează o partidă de fotbal la care sunt invitaţi toţi tinerii din parohie.

După ce au cântat cu bucurie şi entuziasm la Liturghia tinerilor de la ora 17.00 au mers împreună la o agapă frăţească, savurând cu toţii câteva porţii de „pizza”. A contat mai puţin hrana consumată, însă a contat mult faptul că s-au întâlnit împreună la aceeaşi masă, putând astfel să pună în comun multe din experienţele lor.

Cristina Gheţ