„Dăruind vei dobândi” bucuria pe care o cauţi – cu acest gând, duminică 8 martie, tinerii din parohie au făcut o vizită bătrânilor singuri din parohie, iar seara după sfânta Liturghie băieţii au oferit fetelor flori cu ocazia acestei zile cu totul speciale.

Ziua de 8 martie nu putea trece fără a fi marcată într-un mod cu totul special de tinerii din parohie. Astfel, în după-amiaza acestei zile, împărţiţi în mai multe grupuri, au vizitat mai multe bătrâne bolnave şi singure. Le-au oferit flori, cozonac şi un „strop de fericire”. Pentru cei trecuţi deja de un număr considerabil de ani era o ocazie deosebită de a povesti amintiri deosebite din viaţa lor, în timp ce tinerii savurau cu nesaţ cele auzite. Povestea lor de viaţă, suferinţa lor, i-a atins pe tineri şi s-au despărţit ca după un semestru întreg de şcoală.

Fiind zi de sărbătoare pentreu doamne şi domnişoare, băieţii nu puteau lăsa să treacă neobservată această zi, aşa că după sfânta Liturghie a tinerilor de la ora 17.00 au oferit fetelor flori. Acestea, pentru a răsplăti gestul lor, i-au invitat la subsolul bisericii, în sala de cateheză, unde le-au oferit dulciuri.

A fost o frumoasă zi de început de primăvară. Fie ca farmecul unor asemenea zile să fie trăit cât mai frecvent de tinerii din parohia noastră.

Pr. Petru Tamaş