Copiii din parohie au făcut o frumoasă surpriză mamelor cu ocazia zilei de 8 martie. După sfânta Liturghie de la ora 9.00 le-au oferit mărţişoare confecţionate de mâinile lor şi apoi au pregătit un mic spectacol la subsolul bisericii.

Sunt câţiva ani de când copiii din parohie pregătesc la început de martie un spectacol în cinstea mamelor. Pregătirile din acest an au început cu mai bine de o lună în urmă. Sâmbătă de sâmbătă au rupt din timpul de joacă confecţionând cu propriile mâini felicitări pe care să le împartă mamelor în această zi. Nu a contat nici frigul şi nici timpul. Important era ca mamele să fie plăcut impresionate de gestul lor.

Întâmplător sau nu, „8 martie” a căzut în acest an chiar în zi de duminică. La subsolul bisericii pe părinţi îi aştepta surpriza: pe lângă felicitările copiilor, aceştia, ajutaţi de animatori şi surori, au pregătit şi un mic spectacol, precedat de câteva cântecele. Cât de sensibilă este inima mamei şi cât de mult suferă ea atunci când copiii şi soţul nu înţeleg să-i preţuiască munca şi sacrificiile! O zi obişnuită de 8 martie reuşeşte să readucă în inima unei mame soarele: fetiţa ei care se îndepărtase de spiritul familiei, la fel şi soţul căzut de mult în patima alcoolui, ajung să înţeleagă mai bine rolul mamei şi al soţiei abia cu ocazia zilei de 8 martie. Cel puţin pentru o zi în familie a fost mai multă căldură, iar mama a primit flori.

La mulţi ani tuturor mamelor şi mulţumiri calde pentru tot ce au făcut pentru noi!

Carmen-Cătălina Diac