În trei duminici din luna martie (8, 15, 22)  în biserica noastră parohială au fost organizate momente diferite de rugăciune a Căii Sfintei Cruci pentru copii, tineri şi adulţi. Aşezaţi în primele bănci, însoţiţi de păstorii parohiei, ei au citit conţinutul reflecţiilor de la staţiuni.

Această practică a rugăciunii Căii Sfintei Cruci pe categorii de vârstă a devenit deja o tradiţie în comunitatea noastră. Astfel, pe data de 8 martie, Ziua Mamei, adulţii din comunitate, bărbaţi şi femei, s-au rugat împreună pentru familiile creştine, ca Domnul Isus să întărească unitatea şi pacea în interiorul familiei. Imaginile proiectate cu ajutorul videoproiectorului au ajutat înţelegerea mai adâncă a valorilor care constituie sanctuarul unei familii.

Tinerii s-au adunat pentru a se ruga Calea Sfintei Cruci în ziua de 15 martie. Prezenţi în număr destul de mare la acest moment deosebit de rugăciune, ei i-au încredinţat lui Isus cel suferind visele şi aspiraţiile lor tinereşti. Au încununat apoi rugăciunea Căcii Crucii cu participarea la sfânta Liturghie.

O săptămână mai târziu, duminică 22 martie, a venit rândul copiilor să se roage Calea sfintei Cruci împreună, pentru a-l însoţi pe Isus în drumul greu al suferinţei. Glasurile duioase ale copiilor îi provocau pe credincioşi să reflecteze la curăţia şi frumuseţea inimii de copil.

În biserica noastră a fost organizată rugăciunea Calea Crucii în fiecare miercuri, vineri şi duminică din Postul Mare, înainte de Liturghia de seară. Pentru mulţi credincioşi această rugăciune este o adevărată provocare la a reflecta dacă nu cumva din pricina păcatelor personale Isus a avut de suferit.

Eusebiu Dâscă