Pr. Marius Taloş ne-a fost pentru o zi îndrumător al spiritului. Aproximativ 30 de tineri au participat la un popas spiritual, sâmbătă, 28 martie în casa părinţilor iezuiţi din Copou, ca pregătire pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Punctul de plecare a fost Parabola Fiului Risipitor sau a Tatălui Iubitor.

Devine deja tradiţie ca sărbătorile şi evenimentele majore din viaţa tinerilor din parohie să fie precedate de o zi de reculegere. În acest an, pentru sărbătoarea Paştelui, părintele Marius Taloş ne-a pregătit cum a ştiut mai bine. În zorii zilei de sâmbătă, 28 martie, ne-am prezentat cu toţii la casa părinţilor iezuiţi din Iaşi, unde ne-a întâmpinat cu un zâmbet larg şi braţele deschise însăşi gazda.

Prin intermediul parabolei Fiului Risipitor părintele ne-a purtat prin labirintul iubirii. Stilul plăcut, glumele bine închegate, subiectele şi cuvintele bine alese ne-au făcut să ne simţim cu adevărat bine şi în sufletul nostru. Cateheza, sfânta Liturghie, filmul şi, bineînţeles, prânzul împreună au fost câteva dintre ingredientele acestei zile.

A fost, într-adevăr, o zi de răcorire spirituală, o zi în care prin colaborarea noastră cu şoaptele Duhului Sfânt, prin intermediului îndrumătorului spiritual, am reuşit să ne apropiem mai mult de cele sfinte şi să ne simţim mai fraţi unii cu alţii. Ne-am întors în parohie şi în familii dornici să devenim purtători ai iubirii în mijlocul fraţilor noştri.

Andreea Gheţ