La întâlnirea copiilor de sâmbătă, 4 aprilie, ora 13.00, a fost organizat un concurs despre sfânta Liturghie şi obiectele bisericeşti. În catehezele din ultimile două luni le-au fost explicate copiilor părţile bisericii, obiectele şi veşmintele liturgice, părţile şi gesturile de la Sfânta Liturghie. Concursul a urmărit să fixeze în mintea copiilor cunoştinţele acumulate şi să evidenţieze copiii cei mai activi.

Pregătirea copiilor pentru acest concurs a început la 14 februarie când copiilor le-au fost prezentate părţile Bisericii. Fixarea informaţiilor dobândite s-a făcut şi prin joc. Această cateheză a fost pregătită de sr. Lucia împreună cu câţiva animatori.

În cadrul celei de-a treia cateheză s-a încercat familiarizarea copiilor cu numele obiectelor folosite la celebrările liturgice şi cu utilitatea lor. Responsabilă de pregătirea acestei cateheze a fost Andra Sîrbu.

A treia cateheză tematică a fost fixată pentru data de 28 februarie, coordonator fiind Ionela Albert. Au fost prezentate copiilor veşmintele liturgice.

Au urmat apoi două cateheze despre sfânta Liturghie. Prima dintre ele a avut loc pe 7 martie, fiind coordonată de Adriana Doboş, iar în cadrul ei au fost prezentate şi explicate părţile sfintei Liturghii. Ultima cateheză tematică, despre gesturile de la sfânta Liturghie a fost coordonată de Cătălina Diac şi s-a desfăşurat pe 14 martie.

Copiii au participat în număr destul de mare la aceste cateheze, arătându-se chiar deosebit de interesaţi. În pregătirea lor s-au angajat şi alţi animatori: Ioan Morariu, Daniela Antonilă, Claudia Andrieş, Sergiu Pal, Sabina Ciobanu, Cătălin Diac, Andreea Gheţ, Monica Barticel.

Încununarea acestor cateheze a fost sâmbătă, 4 aprilie, când sub directa coordonare a sorei Lucia, copiii au participat la un concurs în care au avut ocazia să-şi arate cunoştinţele liturgice. La sfârşitul concursului au primit diferite premii pe care le-au dus cu bucurie şi mândrie acasă, pentru a le arăta părinţilor.

Sr. Lucia Roşu