Duminică, 5 aprilie 2009, în jurul 15.45 a început procesiunea din curtea bisericii noastre parohiale, „Sfântul Anton” spre Catedrala romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului” din Iaşi. Ca în fiecare an, ni s-au alăturat şi Mănăstirea „Don Orione” şi Parohia „Sf. Padre Pio” din Valea Lupului.

În curtea bisericii „Sfântul Anton de Padova” din Iaşi s-au adunat, în data de 5 aprilie 2009, adică Duminica Floriilor, credincioşii catolici din împrejurimi şi nu numai, pentru a începe procesiunea spre Catedrala din centrul Iaşiului.

Credincioşii au aşteptat mai întâi ca parohul Iosif Comoraşu să sfinţească ramurile. Apoi au pornit spre catedrală în ritmul cântecelor religioase, asemenea lui Isus Cristos atunci când a intrat în Ierusalim. Din mulţimea adunată nu au lipsit tinerii, căci a fost şi Ziua Mondială a Tineretului. Vocile tinerilor din comunitatea noastră, dar şi a seminariştilor de la Mănăstirea „Don Orione” şi Parohia „Sf. Padre Pio”, s-au reunit, în curtea catedralei, cu vocile celor din Parohiile Dancu, Tomeşti şi „Sfânta Tereza a Pruncului Isus”.

Sfânta Liturghie a început la ora 17.00. Predica a fost rostită de PS Petru Gherghel şi adresată tinerilor adunaţi la marea zi festivă, amintindu-le de Ziua Tineretului la nivel diecezan de pe 3 mai de la Nisiporeşti. Dar până la Ziua Tineretului din Dieceza de Iaşi urmează o săptămână deosebit de importantă: Săptămâna Mare.

Andreea Gheţ