La subsolul bisericii a avut loc miercuri, 1 mai, o întâlnire a grupului misonar „Inimă de Mamă”. Invitat special a fost părintele paroh Iosif Comoraşu, care în luna februarie a făcut o vizită misionarilor români din Kenya.

Întâlnirea a început la ora 17.00 şi au participat aproximativ 10 persoane. Părintele Iosif le-a împărtăşit mai întâi celor prezenţi câteva gânduri cu care s-a întors din frumoasa experienţă de două săptămâni alături de misionarii din Kenya. Părintele a răspuns apoi întrebărilor care i-au fost adresate. „Până nu mergi şi nu vezi nu poţi înţelege ce înseamnă viaţa de misionar şi ce înseamnă Africa”, a spus părintele. Pentru cei mai mulţi dintre noi Africa rămâne o necunoscută, dar şi o durere, deoarece în ţările noastre avem prea mult în comparaţie cu ceea ce are Africa.

Părintele paroh, un pasionat al artei fotografice şi imaginilor video, a prezentat apoi mai multe fragmente video, filmate cu mâinile sale, despre viaţa din misiune, despre flora şi fauna ecuatorială. Participanţii au fost impresionaţi de cele auzite şi văzute şi s-au întors acasă dornici să facă tot mai mult pentru Africa.

***

Grupul misionar „Inimă de mamă” a luat fiinţă în urmă cu aproximativ 12 ani, iar prima întâlnire a fost tot la subsolul bisericii noastre. Grupul este format din persoane care nu pot merge în misiuine, dar care doresc să facă ceva pentru misionarii români. Astfel, sub directa coordonare a pr. Pavel Chelaru, membrii grupului oferă buchete spirituale pentru susţinerea misionarilor şi se implică în strângerea unor resurse financiare şi materiale pentru susţinerea misiunilor Diecezei de Iaşi. Grupul „Inimă de mamă” are filiale în mai multe comunităţi din Dieceza de Iaşi şi Arhidieceza de Bucureşti.

Culina Ianuş