Familia Bejan Elena şi Dumitru a fost duminică 24 mai la ceas aniversar: jubileul de aur al căsătoriei. La biserică, momentul a fost marcat prin reînnoirea făgăduinţelor de la căsătorie şi înmânarea inelelor în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00. Sărbătoriţii au fost înconjuraţi şi felicitaţi de rude şi prieteni.

Într-o lume care devină tot mai alergică la asumarea responsabilităţilor, 50 de ani de căsătorie ar putea părea pentru mulţi tineri un ideal greu de atins. Familia Elena şi Dumitru Bejan a ţinut să dea mărturie în faţa tuturor că asumarea responsabilităţilor pentru viaţa de căsătorie, fidelitatea şi indisolubilitatea sunt posibile. În urmă cu 50 ani, în biserica din Huşi, cei doi soţi îşi jurau unul altuia iubire şi fidelitate.

La celebrarea specială din biserica noastră parohială a participat şi fiica sărbătoriţilor venită special din Italia. A adus cu ea şi o binecuvântare specială din partea Sfântului Părinte, iar părintele paroh a oferit o binecuvântare din partea episcopului. Diploma de merit „Qui cantat bis orat” – aşa se numeşte distincţia pe care doamna Elena a primit-o cu această ocazie din partea preoţilor din parohie pentru implicarea activă în corul bisericii.

Dumnezeu să-i binecuvânteze pe cei doi soţi, iar mărturia lor să fie un exemplu pentru mulţi tineri.

Pr. Petru Tamaş