Anul acesta generaţia preoţilor hirotoniţi în 2006 au celebrat sfânta Liturghie de întâlnire de promoţie în parohia noastră. Evenimentul a avut loc luni, 25 mai. Au participat 18 din cei 22 de preoţi hirotoniţi atunci. Corul tinerilor, numărul mare al credincioşilor şi biserica frumos împodobită a dat evenimentului o puternică notă de sărbătoare.Ziua de 25 mai 2009 a fost una plină de emoţie şi entuziasm pentru cei 18 preoţi prezenţi la întâlnire ce marca trei ani de la hirotonirea întru sfânta Preoţie. Momentul a culminat cu celebrarea sfintei Liturghii în biserica noastră, „Sfântul Anton de Padova”.

Predica a fost rostită de preotul Ciprian Bişoc, care ne-a reamintit ce este preotul. Cu toţii ştim din cateheze şi din viaţa concretă cine este şi ce face preotul, însă din descrierile şi povestioarele relatate, am reţinut alte noi aspecte: preotul aduce bucurie şi pace în suflete, preotul este prietenul căruia îi povestim totul, ştiind însă cum să ţină un secret, preotul este cel care ne iartă păcatele şi vorbeşte în numele lui Dumnezeu, preotul se roagă pentru cei nevoiaşi, aşteptând din partea noastră doar fapte bune.

Astfel şi preoţii din generaţia părintelui Petru Tamaş s-au adunat să ne vorbească, să ne asculte, să ne dea sfaturi, să ajute, să ierte, să se roage. Recunoscători pentru ceea ce fac, ne-am rugat şi noi, credincioşii prezenţi la sfânta Liturghie, pentru ca preoţii să înfrunte cu iubire toate piedicile din viaţa de pescar şi să nu se clintească de la adevărul şi calea vieţii.

Sfânta Litughie s-a încheiat cu mulţumirile gazdei binevoitoare, părintele Petru Tamaş, adresate preoţilor pentru că au acceptat invitaţia de a celebra împreună cei trei ani de preoţie. Înainte de binecuvântarea finală am avut ocazia să-i auzim pe fiecare în parte, întrucât s-au prezentat pe rând mentionându-şi numele, locul de naştere şi locul unde slujesc în prezent.

Prezentarea preoţilor s-a închieat în aplauzele credincioşilor şi cu un „La mulţi ani!” cântat din inimă.

Andreea Gheţ