Un număr de 17 copii l-au întâlnit duminică, 31 mai, pentru prima dată în viaţa lor pe Isus în sfânta Euharistie. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul sfintei Liturghii de la ora 10.00 şi a fost precedat de o perioadă de aproape patru luni de pregătire intensă. Alături de ei s-au aflat la ceas de sărbătoare familia, prietenii, învăţătorii etc.

Pentru întreaga familie este o adevărată sărbătoare atunci când un membru al ei se întâlneşte pentru prima dată cu Isus în sfânta Împărtăşanie. Acest lucru l-au simţit în acest an 17 familii din comunitatea noastră, întrucât un membru al lor s-a numărat printre copilaşii ce duminică s-au împărtăşit pentru prima oară.

Pregătirea intensă pentru acest moment deosebit din viaţa lor a început la mijlocul lunii februarie. De atunci până la 31 mai, copiii s-au întâlnit în fiecare sâmbătă şi duminică cu unul dintre preoţii parohiei sau cu un animator, iar în ultima săptămână în fiecare seară, pentru a pregăti venirea lui Isus în inima lor prin învăţarea catehismului, dar şi pentru pregătirea sfintei Liturghii. Sâmbătă, 30 mai, ei au experimentat iertarea lui Dumnezeu prin sacramentul Sfintei Spovezi.

În ziua de duminică biserica a fost îmbrăcată în straie de sărbătoare: covorul roşu, îmbrăcămintea copiilor, florile de pe altar, mulţimea credincioşilor, frumuseţea cântărilor. Toate vorbeau despre o adevărată sărbătoare. Aparatele de fotografiat şi filmat nu au fost lăsate deoparte, blitzurile făcându-şi din plin simţită prezenţa. La predică părintele paroh le-a vorbit copiilor despre Duhul Sfânt, Sfânta Fecioară Maria şi Isus din sfânta Împărtăşanie. Nu au lipsit reînnoirea făgăduinţelor de la botez, rugăciunea Tatăl nostru, la care copiii şi preoţii s-au prins de mâini etc. Toate momentele Liturghiei, inclusiv cântările, au fost pregătite şi animate de copiii (lecturi, rugăciunea credincioşilor, ofertoriu).

La finalul sfintei Liturghii o fetiţă a recitat o poezie, iar un băieţel a rostit în numele tuturor un cuvânt de mulţumire. După sfântă Liturghie, părintele paroh a ţinut să le sporească bucuria oferindu-le mici cadouri şi o felie de tort.

Iată numele celor care în acest an au primit Prima Sfântă Împărtăşanie:

Cimpoeşu A. Carina

Costandache C. Cezar-Valentin

Diac P. Delia

Fiodot E. Roxana-Diana

Gagiuc L. Ştefan-Ionuţ

Ghercă C. Sabrina-Cristina

Ghercă M. Ştefan-Gabriel

Gherghel P. Amalia

Gherguţ A. Petru-Cosmin

Iacob P. Ada-Nicole

Iacob D. Alexandru-Cristian

Lucaci L. Marian

Robu A. Alexandru

Romila D. Andreea-Maria

Simion M. Paula-Andreea

Tamaş F. Robert-Adrian

Tîrnovan M. Ovidiu-Ionuţ

Pr. Petru Tamaş