Într-un cadru festiv, de bucurie presărată cu picături de lacrimi, duminică, 30 august 2009, Parohia „Sf. Anton” Iaşi a trăit cu emoţie un moment deosebit, care a îmbinat în sine două evenimente, respectiv sfinţirea şi inaugurarea Librăriei „Sf. Anton”, aflată în incinta complexului parohial, şi, în cadrul aceleiaşi Sfinte Liturghii de la ora 11:00, cuvântul de rămas bun din partea părintelui paroh, la încheierea mandatului său, ce a încununat primii 13 ani de existenţă a acestei comunităţi ieşene. În cele ce urmează membrii comunității ”Sf. Anton de Padova” din Iași prezintă un gând de mulțumire adresat Pr. Iosif Comorașu.
În viaţa unui om nimic nu este întâmplător: 13 iunie – ziua sfântului Anton de Padova, 13 iunie – sărbătoarea hramului bisericii noastre, 13 ani din viaţa unui om şi 13 ani ca preot în slujba bisericii „Sf. Anton de Padova” din Iaşi. O perioadă suficient de lungă pentru ca amprenta personalităţii părintelui Iosif Comoraşu să rămână puternic întipărită în inimile noastre. El este cel care a pus bazele unei noi familii şi, împreună, am trăit momente memorabile: multe dintre ele fericite şi pline de bucurie, iar altele mai puţin plăcute şi poate chiar incomode, uneori.
Privind în urmă, fiecare dintre noi poate găsi cel puţin un motiv pentru care să aducă un gând de mulţumire şi recunoştinţă părintelui paroh.
Copiii nu vor uita niciodată gustul delicios al îngheţatei Momo pe care numai sfinţia sa o găsea în şanţ sau o primea cadou de la vreo ursoaică. În memoria animatorilor şi a formatorilor va rămâne vie grija pe care o avea ori câte ori plecam în drumeţii, fie că era vorba despre un campus ori excursie, fie despre o simplă plimbare în parc sau ieşire la iarbă verde. Şi, mai mult, ne vom aminti mereu de sensibilitatea lui pentru cei în suferinţă, bolnavi sau bătrâni, la care se îngrijea să mergem în fiecare an să-i colindăm şi să le oferim o portocală şi o crenguţă de brad.
„Avem paroh elegant, cu costum şi ceas galant” sunt cuvinte al căror ecou va răsuna mereu în mintea şi în inima tinerilor din parohia noastră. Momentele de bună dispoziţie de la subsolul bisericii au fost presărate cu voie bună, rugăciune şi, nu în ultimul rând, cu bucate alese. Cine poate uita (oare) cârnăciorii, saleurile sau tortul apetisant!?
Cei mari îşi amintesc de iernile geroase îmblânzite de zâmbetul larg şi de vinul fiert, pe care părintele paroh le oferea cu multă generozitate, mai ales în timpul repetiţiilor pentru cor şi a colindelor. Reuşitele de până acum se datorează în mare parte modului în care părintele a ştiut să coordoneze activităţile. Şi ne referim aici atât la implicarea directă a credincioşilor în pregătirea sfintei Liturghii şi a marilor sărbători, la menţinerea curăţeniei şi a ordinii în biserică şi în curte, la diferite proiecte sociale pentru cei nevoiaşi şi suferinzi, cât şi la implicarea lor în activităţi de socializare şi menţionere a relaţiilor între membrii grupului parohial.
Părinte paroh, vă vom păstra mereu în inimile noastre ca un preot bun, cu spirit practic şi multe abilităţi tehnice, mereu disponibil şi sensibil la nevoile şi propunerile noastre, ca pe un om care are în sânge spiritul dreptăţii şi care apreciază corectitudinea şi onestitatea. Noi aşa v-am cunoscut şi aşa dorim să vă cunoască toţi cei pe care îi veţi întâlni de acum înainte.
Întreaga comunitate vă mulţumeşte din inimă şi este recunoascătoare pentru tot ceea ce aţi investit în Parohia „Sf. Anton de Padova” din Iaşi.
Membrii comunităţii
„Sf. Anton de Padova” din Iaşi
[nggallery id=107]
Lasă un răspuns