news_1229Lumina de la BetleemÎn catedrala veche „Adormirea Maicii Domnului” din Iaşi, pe data de 19 decembrie 2009, la ora 11, a avut loc Sfânta Liturghie în care s-a transmis mesajul păcii prin intermediul Luminii de la Betleem către parohiile din Iaşi.

Catedrala veche a găzduit cercetaşi din toate colţurile Moldovei pentru a anima Sfânta Liturghie din ziua de 19 decembrie 2009, celebrată de PS Petru Gherghel, Pr. Alois Hîrja, Pr. Felix Roca  si Pr. Diac Cristian.

Vocile tinerilor şi copiilor au făcut ca Sfânta Liturghie să fie una specială. Sub îndrumările părintelui Alois Hîrja ascultate la predică, cercetaşii vor împărtăşi mai departe mesajul de pace prin intermediul Luminii de la Betleem aşa cum au început şi cei din Viena.

Totul a pornit de la o femeie; a adus o lumânare aprinsă de la Betleem unui scout-ist din Viena. Acestuia i-a venit ideea de a răspândi lumina, cu ajutorul cercetaşilor, în casele unde nu mai există credinţă în Dumnezeu sau unde necazul şi nefericirea îngreunează viaţa oamenilor.

Comunitatea noastră a primit şi ea sarcina pe care cercetaşii au continuat-o cu succes. Lumina a ajuns în colectivitatea noastră prin intermediul a doi reprezentanţi ai bisericii. Simbolul păcii a ajuns nu numai la Iaşi, ci şi la Bucureşti, Timişoara, Cluj, Baia Mare.

În zilele ce urmează pacea trebuie să fie prezentă în inimile fiecăruia pentru a fi dăruită celor bolnavi, necăjiţi, precum şi celor care nu simt adevăratul spirit al Crăciunului: naşterea Pruncului Isus Cristos. Acesta este mesajul pe care îl tramsmite Lumina de la Betleem şi în care trebuie să ne încredem.

Andreea Gheţ