S7300036

Un grup de tineri din parohia romano-catolică Sfântul Anton de Padova Iaşi au colindat „prin lume” şi nu degeaba: să vestească şi să împărtăşească bucuria naşterii Mântuitorului nostru Isus. Toată activitatea s-a desfăşurat în cursul zilelor 17-25 decembrie 2009.

Am urmat paşii străbunilor noştri şi am continuat tradiţia de a umbla cu colinda prin nămeţi şi aglomeraţie. Nimic din toate acestea nu ne-au oprit să continuăm ceea ce am început.

În ziua de joi, 17 decembrie 2009, i-am vizitat pe bolnavii din parohia noastră, care sunt și în atenția  Centrului de Îngrijire la Domiciliu, proiect derulat de Caritas Iași. A doua zi au urmat restul bătrânilor și bolnavilor pe care îi vizitează de obicei preoții din parohia noastră la fiecare primă vineri din lună. Toți au fost încântaţi de colinde şi de mesajele de binecuvântate ale preoţilor din parohia noastră, care ne-au însoțit în această acțiune caritativă. Cu ochii înlăcrimaţi şi cu vocea lor tremurândă ne-au transmis şi ei la rândul lor urări de bine. Am promis că vom continua această tradiție și-n anii următori, vom repeta vizita, deoarece zâmbetul acestor oameni te încălzeşte sufleteşte, chiar dacă afară sunt grade cu minus.

A urmat ziua de sâmbătă, 19 decembrie 2009, când am colindat la o „veche”, dar bună gazdă: firma Pro Invest. Meritata pauză luată de angajaţii firmei cât i-am colindat a fost binevenită, deoarece bilanţul anual pe care îl realizau devenise plictisitor, ne-a mărturisit un angajat. Nu dăm nume  …

Luni, 21 decembrie 2009, o altă zi de cutreierat pe care nu ne-o imaginam atât de plină. Am purces după principiul „cine de dimineaţă se trezeşte, departe ajunge” şi aşa a fost. Dimineaţă am bătut la uşa bolnavilor, din nou, dar de data aceasta şi cu mici cadouri. În program mai aveam de mers la Mitropolie, diverse firme, Centrul Diecezan Caritas, familii cu inima și mâna largă din parohia noastră și nu numai, Congregaţia „Surorile Providenţei” din Bucium, Congregaţia Surorilor Notre Dame de Sion şi în cele din urmă Casa Xaverianum, cunoscută şi sub denumirea de Casa Iezuiţilor.

În ziua de 22 decembrie 2009 bolnavii Clinicii de Hematologie din cadrul spitalului Sf. Spiridon au ieşit pe colidor pentru a asculta clinchetul colindelor. O surpriză a fost şi pentru Dr. Ecaterina Hanganu, șefa acestei clinici.

A venit rândul să ne încântăm şi propriile familii, de aceea am pornit chiar de Ajun, 24 decembrie 2009, să colindăm şi pe la casele noastre. Nu au lipsit din listă preoţii din parohia noastră care ne-au prmit după liturghia din Ajunul Crăciunului.

Câteva familii au binevoit să ne primească şi pe 25 decembrie 2009.

Am colindat noi cât am colindat, dar am şi primit colindători. E vorba de tinerii veniţi din parohia Pustiana, cei din  Parohia „Sfânta Cruce” Bacău, tinerii din Săbăoani şi tineri din comunitatea Sfânta Tereza Iaşi.

Gheţ Andreea

[nggallery id=112]