Săptămâna Spiritualităţii s-a desfăşurat în perioada 11-17 aprilie 2010, timp în care tinerii au avut șansa de a participa la mai multe programe inițiate pentru a marca acest moment, respectiv un film, o liturghie cu mai mulţi tineri catolici din Iaşi şi Lectio Divina.

 

Filmul numai bun de urmărit se numeşte „Fireproof”. E un film din 2008 ce redă viaţa unui pompier cu probleme în căsnicie. În ajutorul lui sare tatăl acestuia care îi propune un experiment de 40 de zile. După mai multe încercări şi ispite acesta reuşeşte să ducă până la capăt această povară care s-a dovedit a fi mai mult o binecuvântare.

Putem asocia întâmplările din film cu viaţa reală şi să considerăm cele 40 de zile de post experimentul propus în film. Încercările negative la care suntem supuşi în fiecare zi pot fi înlăturate dacă acordăm puţin din timpul nostru şi lui Dumnezeu.

Un alt eveniment din cadrul Săptămânii Spiritualităţii a fost o liturghie cu toți tinerii din Iași în catedrala „Sf. Fecioară Maria, Regină” din Iași. Participarea tinerilor din mai multe parohii a făcut dintr-o simplă liturghie de marţi, 13 aprilie 2010, o liturghie frumos animată cu cântece tinereşti ce au fost deosebit de plăcute. Fiind şi marţi, Sfântul Anton ne-a vegheat şi ne-a ascultat rugăciunea de final rostită de tinerii din diferitele parohii prezente.

Lectio divina, ultimul, dar nu cel din urmă moment specific spiritualităţii s-a desfăşurat la subsolul bisericii din biserica noastră parohială, după Sf. Liturghie din seara de miercuri, 14 aprilie 2010. La acest moment de rugăciune biblică au participat şi tinerii, chiar dacă acest moment de întâlnire și rugăciune e propus săptămânal mai ales adulților, prin conlucrarea fructuoasă a surorilor din Congregația Notre Dame de Sion.

Şi aşa s-a mai încheiat o săptămână pe lângă celelalte două: Săptămâna Păcii desfăşurată în ianuarie şi Săptămâna Caritaţii din luna februarie.

Andreea Gheţ

[nggallery id=119]